Koneo AB: Micael Corneliusson från FranklinCovey ny Nationell försäljningschef

Pressmeddelande 2017-07-06

Micael Corneliusson

IT-leverantören Koneo AB har inlett en kraftig satsning på lönsam tillväxt. Bolaget omsätter ca 230 mkr och har 140 anställda fördelade på sju kontor och är därmed Koneokedjans största medlemsbolag. Koneokedjan har totalt 24 medlemsbolag och 350 anställda. Som ett led i satsningen på lönsam tillväxt har Koneo AB rekryterat Micael Corneliusson som nationell försäljningschef. Micael har som seniorkonsult på FranklinCovey utbildat och coachat i försäljning och ledarskap de senaste åtta åren. Innan dess var han säljchef och försäljningsdirektör på Telia i 14 år.

 – Vi har det senaste året arbetat tillsammans med Micael för att utveckla vårt säljarbete och lära oss hur vi kan bli ännu bättre på att skapa mervärde för våra kunder. Det har varit mycket uppskattat hos våra säljare och platschefer. Jag är fantastiskt glad att Micael nu börjar hos oss och ser fram emot att få jobba tillsammans med honom för att fortsätta det arbete som vi tillsammans har inlett. Som vår försäljningschef är han rätt person för att vidareutveckla och bygga en riktigt stark säljorganisation med en kultur där vi skapar mervärde hos våra kunder, säger Magnus Ralsberg, vd, Koneo AB.

– Vi befinner oss i en expansiv fas och har inlett en kraftig satsning på lönsam tillväxt. Vår strategi är att fortsätta att bygga en stark säljorganisation och att komplettera det lokala erbjudandet av konsulttjänster, paketerade lösningar och hårdvaruförsörjning med centralt paketerade lösningar inom drift, fortsätter Magnus Ralsberg. 

– Jag är imponerad av den höga tekniska kompetens och den stora erfarenhet som finns i bolaget. Utmaningen för alla duktiga konsulter, tekniker och säljare är att omsätta detta i konkret kundvärde, en utmaning som Koneo delar med andra framgångsrika teknikföretag. Värde skapas endast i kundens ögon och vi ska bli väldigt skickliga på att se med kundens ögon. Mitt jobb är helt enkelt att hjälpa säljare att lyckas, säger Micael Corneliusson, försäljningschef, Koneo AB.

Micael Corneliusson börjar på Koneo AB den 14 augusti.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Ralsberg, vd, Koneo AB, 073-326 25 46, magnus.ralsberg@koneo.se
Micael Corneliusson, försäljningschef, Koneo AB, 070-622 73 73 micael.corneliusson@koneo.se

Om Koneokedjan
Koneo – vi gör IT enklare
Koneo är en helhetsleverantör av IT- och dokumentlösningar. Vi finns alltid nära, med 350 medarbetare på 25 platser över hela landet. Tillsammans kan vi erbjuda det stora företagets fördelar med support, specialistkompetens och effektiva tjänster 


Gårdsvägen 18
169 70 Solna