Framgångsrik e-handelsbutik fick ett lyft efter omgörning

BRÖLLOPSDEKORATIONER

Ausra Karlsson, Ägare

Bröllopsdekorationer.com är en av Sveriges främsta e-handelsbutiker inom bröllop, fest och barnkalas. Kon-IT i Uddevalla som ingår i Koneokedjan har haft uppdraget att bygga om och optimera butiken för att göra den mer avancerad och mobilanpassad. Stort fokus har legat på att ha en bra sökmotoroptimerad plattform och domän. Bröllopsdekorationer.com ligger nu etta på många sökord vilket genererar mycket trafik från potentiella kunder.

"Idag har jag ett helt underbart verktyg att jobba i”

 – I januari 2016 kontaktade jag Kon-IT i Uddevalla för att få hjälp att se över bröllopsdekorationer.com. Jag hade byggt min hemsida själv i fyra år och kände att det var dags att få hjälp. Butiken växte, omsättningen höjdes men jag kände att jag vill ha mer avancerad och mobilanpassad hemsida. Mina kunskaper och erfarenheter räckte inte till för att nå till den professionella nivån som behövdes, berättar Ausra Karlsson, som äger och driver bröllopsdekorationer.com.

KÄNDE FÖRTROENDE
– Under åren har jag blivit kontaktad av många IT företag från både Stockholm och Göteborg. Personlig service är väldigt viktigt för mig, vilket Kon-IT från Uddevalla kunde erbjuda mig och de finns nära bara fem mil från min butik. Efter första besöket av trevliga och professionella killar från Kon-IT kände jag förtroende för dem och överlämnade min webbshop i deras händer.

Kon-IT såg stor potential i Ausras butik och såg stora möjligheter att kunna hjälpa henne med flera viktiga delar som design, struktur, användarvänlighet och att öka konverteringsgraden.

Som ny plattform valdes WooCommerce, världens idag mest använda plattform för e-handlare. Ausras tidigare E-handelslösning var i abonnemangsform vilket är vanligt om man behöver mer funktionalitet än vad som igår i själva basutbudet. Men det kan vara onödigt och dyrt att välja en färdig plattform med abonnemangsmetoder. I detta fall sänkte Kon-IT kostnaderna med flera tusen kronor i månaden för Ausra samtidigt som man levererade en mycket bättre lösning.

50 PROCENT AV ALLA KÖP SKER VIA MOBILA ENHETER
Med den nya plattformen blev siten helt responsiv och fungerar lika bra i mobilen som på en dator eller surfplatta. Detta har fått enorm effekt eftersom närmare 60 procent av besökarna kommer från mobil och surfplatta och 50 procent av alla köp sker via mobila enheter. I den tidigare lösningen, med en icke fungerade mobilsite var antal köp betydligt lägre.

En annan viktig åtgärd som gjordes i projektet var att med hjälp av Google Analytics analysera användarvänligheten, här konstaterades det ganska fort att det fanns mycket att förbättra. Kon-IT tänkte om vad gäller kategorier, menyer, utseende och själva strukturen och presenterade en ny lösning.

När projektet lanserades började man mäta konverteringsgraden, som visade sig vara 105 procent högre i den nya webshopen. Den ökade konverteringsgraden har inneburit många fler ordrar och omsättningen har ökat markant.

Kon-IT fick också i uppdrag att se över sökmotoroptimeringen på Bröllopsdekorationer-webshopen och resultatet blev lyckat. Bröllopsdekorationer.com ligger nu etta på många sökord vilket genererar mycket trafik från potentiella kunder.

– Jag har fått en proffsig hemsida som är mobilanpassad och som har många bra funktioner. Vi gjorde en plan på hur hemsidan skulle SEO-optimeras, samt hur den marknadsförs på Adwords och Google shopping. Sist men inte minst har jag fått min proffsiga hemsida till ett förmånligt pris.

Men erkänner Ausra, de första månaderna var ganska jobbiga.

– Omsättningen minskade, alla produkter behövde uppdateras, allt verkade vara så krångligt och svårt. Jag fick många gånger kontakta Kon-IT med olika frågor. Med stort tålamod svarade Kon-IT på alla mina frågor och har lärt mig att jobba med det nya verktyget. De hjälpte även till med design och logo till min hemsida. Jag fick många bra tips hur jag själv kan fixa och förstärka min position hos olika sökmotorer. Kon-IT arrangerade gratis utbildning där jag som företagare, kunde fördjupa mig i kunskaper och erfarenheter ur ett e-handelsperspektiv.

– Idag har jag ett helt underbart verktyg att jobba i och hemsidan går jättebra. Samarbetet med Kon-IT har det gett mig mycket, en professionell webbshop, fler kunder, bättre position på Google och jag har börjat blogga på min sida.

Kundansvarig på Kon-IT i Uddevalla är:
Thomas Fälldin. Telefon: 0733-57 22 05  

Sundbybergsvägen 1C
171 73 Solna