Ger din träning ett lyft

TRÄNINGSKONSULTERNA

Patrik Johansson

Träningskonsulten i Skövde drivs av Patrik Johansson och hans sambo Anna Simberg, som båda har tävlat på elitnivå i längdskidåkning. Idag hjälper de andra att träna mer effektivt och nå sina mål. Eller helt enkelt att må bättre genom ett mer aktivt liv. 

"All information som vi behöver ska vara lätt att nå och dela, oavsett var i världen vi befinner oss"

Vi erbjuder personer, föreningar och företag hjälp med att ta fram träningsprogram så att de kan träna mer effektivt och nå sina mål, berättar Patrik Johansson, vd för Träningskonsulten.

– Oavsett om du är nybörjare eller på elitnivå så har vi de verktyg som krävs för att du ska kunna lyckas. Vår specialitet är att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av varje träningspass. Huvudfokus ligger på konditionsträning och teknikträning, fortsätter han. Patrik och Anna har själva tränat hårt och mycket ända sedan barnsben. Framför allt längdskidåkningen har alltid legat dem varmt om hjärtat, vilket ledde till att de båda valde att gå skidgymnasiet i Torsby för att kunna satsa ordentligt på elitnivå.

Älskar att träna och tävla
Patriks elitsatsning tog fart och han tävlade i landslaget och Världscupen några säsonger, men drabbades sedan av twar och tvingades vila två säsonger. Numera kör han mest långlopp istället för sprint och traditionell åkning, däribland Vasaloppet där den bästa placeringen hittills är en 29:e-plats.

– Jag älskar att tävla och träna, framför allt längdskidåkning men även löpning samt mountainbike där jag inte tävlar själv men coachar andra som gör det. När jag startade Träningskonsulten som 21-åring var det mest för att kunna finansiera min egen elitsatsning på längdskidåkning. Jag började arrangera träningsläger, i början hade jag ovärderlig hjälp av mamma och pappa som hjälpte till med allt möjligt, inte minst att fixa maten, berättar Patrik. – Jag kände direkt att detta vill jag fortsätta med, det är kul att dela med sig av sig av sina erfarenheter. Det kändes häftigt när 40-åringar som var vana att träna hårt ville lyssna på träningsråden från en spoling som var hälften så gammal, minns Patrik och skrattar gott.

Stor efterfrågan på träningsläger
Träningslägren är idag, fem år senare, en viktig del av verksamheten som fortfarande växer. Förutom längdskidläger har man även läger för rullskidor och löpning såväl i Sverige som utomlands. Lägren har blivit mycket populära, inte minst vintrarnas skidläger som alltid har varit fulltecknade. I framtiden finns även planer på att utvidga verksamheten att omfatta även mountainbike. Vid träningsläger på hemmaplan i Skövde behöver inte mamma och pappa fixa maten längre, idag samarbetar Träningskonsulten med First Hotell Billingehus vad gäller mat, logi och lokaler.
– Anna och jag har ett bra kontaktnät på elitnivå och kan hyra in proffsiga tränare och föreläsare. Sedan Anna kom in i företaget har vi utvecklat verksamheten tillsammans och kunnat satsa på ett helt annat sätt. Hon är ett grymt stöd, berömmer Patrik. Personlig träning, konditionstester, kostrådgivning, vallaservice och olika typer av företagsevent är tjänster som Träningskonsulten erbjuder.
– Oavsett om du vill åka, cykla eller springa snabbare, gå ner i vikt eller bara komma igång att motionera så har vi kunskapen för att du ska lyckas på bästa sätt. Vår styrka ligger i att optimera din träning så att du får ut så mycket som möjligt av varje timma. Hela upplägget bygger på dina testresultat och programmet anpassas efter din livssituation och dina mål, säger Patrik. Och på frågan om du är tillräckligt bra för att få ha en personlig tränare så är Patriks svar ett rungande ja!
– Alla förtjänar den bästa hjälp man kan få för att lyckas med sin träning!

Friskvård för stillasittande arbetsliv
Det Träningskonsulten erbjuder handlar framför allt om friskvård, poängterar han. För att kompensera för vårt stillasittande arbetsliv behöver vi som alla vet röra på oss mycket mer.
– Vi vill visa hur enkelt och kul det kan vara att komma igång med träningen och sedan fortsätta att utvecklas mot nya mål. Dessutom mår man så mycket bättre, både fysiskt och mentalt. Ett engagerat entreprenörspar som Patrik och Anna med fulltecknade agendor behöver själva hjälp att utveckla de delar av företaget som inte är kärnverksamhet. Som IT-stödet.
– Vi vill att all information som vi behöver ska vara lätt att nå och dela, oavsett var i världen vi befinner oss. Men vi är inte IT-experter och insåg att vi inte längre ska försöka fixa det här själva, säger Patrik.

Lösningen blev att ta hjälp av Koneo i Skövde. Innan Träningskonsulten kom i kontakt med Koneo hade man en ganska oorganiserad IT-lösning med mycket dokument, filmer och bilder som lagrades på många ställen. Man använder en PC med programvara för fystester samt ett antal iPads för teknikfilmning. Patrik och Annas arbetsdatorer är MacBook Pro. Dessutom är telefonerna – iPhone – viktiga redskap för att även hålla koll på mejl och kalenderbokningar. Det fanns ett antal problem som behövde lösas. Bland annat problem med dokument i Office som flyttades mellan Macoch pc-miljö, avsaknad av bra antivirusprogram i testdator, ingen bra rutin för backup av filer, filmer och bilder, samt att filer lagrades och delades via DropBox. Det fanns också önskemål om att kunna skriva ut marknadsmaterial själva på ett snyggt och proffsigt sätt.

Bra, enkel och säker IT-lösning
Lösningen som Koneo föreslog var Microsoft Office365 för företaget och dess användare. Tack vare möjligheten att kunna installera programvarorna på bärbara datorer, iPads och iPhones har man tillgång till samtliga funktioner oavsett plats och enhet. Idag använder man Onedrive istället för DropBox för att lagra och dela filer. Samma utseende på Office-programmen i Mac och PC eliminerar tidigare kompabilitetsproblem.
En nätverkshårddisk (NAS) installerades på kontoret, med automatiserad backuphantering. En multifunktionskrivare från Konica Minolta installerades som ger möjlighet att skapa snygga och professionella färgproduktioner. Den kommer även användas för att scanna avtal, i ett sidoprojekt Anna jobbar med. F-Secures molnbaserade antivirustjänst installerades på testdatorn för att erhålla ett bra skydd.
– Det känns jätteskönt att vi nu får ordning och reda på vårt IT-stöd. Vi får en bra, enkel och säker lösning och uppskattar att ha en samarbetspartner som Koneo som ser helheten och fogar samman alla delarna till en fungerande lösning, säger Patrik och avslutar:
– Vi älskar redan den nya avancerade skrivaren som gör att vi själva kan fixa eget marknadsmaterial i små upplagor och snabbt få ut till våra kunder. Snyggt, proffsigt och till låg kostnad

Kundansvarig på Koneo i Skaraborg är:
Jan Doverfors
jan.doverfors@koneo.se
Telefon: 0500-44 46 28

Sundbybergsvägen 1C
171 73 Solna