Smidig IT-drift med Koneo Fjärrskrivbord

KIMEX

Kimex med huvudkontor i Uppsala och filial i Jordbro är en pizza- och restauranggrossist som levererar allt från livsmedel och drycker till pizzakartonger. Ett blomstrande familjeföretag som drivs av tre brödrapar. IT-driften överlåter man numera åt Koneo, det känns säkrare och enklare. Möjligheten att kunna jobba på distans på ett smidigt och säkert sätt uppskattas också.

"Det fungerar jättebra med Koneo”

– Tidigare hade vi egna servrar och jag skötte IT-driften men det kändes jobbigt ibland när det strulade. Man vill ju vara säker på att allt fungerar som det ska när vi kommer på morgonen, om IT-systemen ligger nere kan vi ju inte jobba, berättar Mehmet Teya, inköpare, IT-ansvarig och en av de sex delägarna på Kimex.
– Det kunde ju hända ibland att det hade varit strömavbrott så att servern måste startas om eller att backuptagningen inte fungerat eller att en disk gått sönder; då var jag tvungen att lägga allt annat åt sidan och ägna mig åt IT istället för det viktigaste, det vill säga kundservice och inköp, fortsätter han.


Slipper oro för IT-hantering
– Så jag kände att vi måste hitta en annan lösning, samla allt på ett ställe och få en säker och enkel hantering med backup etc. Lösningen blev att Koneo i Uppsala sedan 1,5 år sköter vår IT-drift i sin drifthall. Det fungerar jättebra, särskilt sedan Koneo nyligen bytte vår servermiljö till Fujitsu. Så nu kan jag jobba ostört med annat och slipper oroa mig för IT-hanteringen.
– Via Koneo Fjärrskrivbord med snabb och säker Internetuppkoppling kommer vi enkelt åt våra affärssystem och mailen oavsett om vi är kontoret eller någon annanstans. Så jag kan åka till Turkiet och surfa och samtidigt sköta jobbet därifrån, skrattar Mehmet.


Ett av de större grossistföretaget i sin nisch
Men även om fjärrskrivbordet ger möjlighet att arbeta säkert på distans från en fjärran solig strand verkar det inte som Mehmet och övriga delägare ligger på latsidan. Sedan starten för tio år sedan har företaget vuxit stadigt. Idag omsätter Kimex cirka 90 miljoner kronor och har 25 anställda. Företaget som Mehmet och hans bror, som idag är vd, startade i liten skala har utvecklats väldigt positivt. Idag är Kimex är ett av de större grossistföretagen i sin nisch i Mellansverige.


– Jo, det går bra för oss, det har varit tufft ibland men vi har klarat av även svåra tider och nu ser vi väldigt positivt på framtiden, berättar han stolt. – Våra kunder finns idag inte endast i Uppland, vi jobbar även i Gästrikland, Västmanland, södra Dalarna och Hälsingland ända upp till Bollnäs. Och i hela Storstockholm, vi har en filial i Jordbro som servar södra Stockholmsregionen.
– Hos oss hittar kunderna allt som en restaurang, pizzeria eller ett gatukök behöver; kött, ost, övriga livsmedel, drycker, förpackningar med mera. Vi levererar även till storkök.


– Konkurrensen är hård och priserna i branschen är så pressade så det går inte att konkurrera med pris. Vi konkurrerar istället med bra service och goda kundrelationer. Alla vi ägare jobbar med kundkontakter och försäljning också utöver våra andra ansvarsområden i företaget, just för att kundrelationerna är så viktiga, avslutar Mehmet.

Kundansvarig på Koneo i Uppsala är
Fredrik Wendelius
fredrik.wendelius@koneo.se
Telefon: 018-660 109

Sundbybergsvägen 1C
171 73 Solna