Från stämplar till helhets- leverantör av profilprodukter

UNIGRAPHICS

Torbjörn Sund, vd för UniGraphics

1934 startades Borås Stämpelfabrik av Algot Bengtsson. Därmed lade han grunden till det fram-gångsrika företag som idag heter UniGraphics och har en bred verksamhet inom företagsprofilering och branding. Koneo är strategisk partner och helhetsleverantör av IT-och dokumentlösningar.

"Koneo förstår vår affär och våra behov och vill hjälpa oss att fortsätta utvecklas"

När UniGraphics fyllde 80 år förra året kunde företaget fira med att lansera en uppdaterad webbeställningslösning, Uni-Score, tillsammans med en ny e-handelsshop.
– Vår affärsidé är att erbjuda kundunika produkter och tjänster med snabba leveranstider som stärker våra kunders varumärke och affärer. Vi är idag en bred leverantör inom märkning och profilering, berättar Torbjörn Sund, vd för UniGraphics.
– Moderna webbshoppar, mångårig spetskompetens med personlig service samt en flexibel organisation är några av våra konkurrensfördelar. Vi vill ligga i framkant vad gäller hållbar utveckling och värnar om långvariga och utvecklande relationer med våra kunder och leverantörer, fortsätter han.

Saluför mer än 10 000 produkter
UniGraphics har 35 anställda och omsätter cirka 40 miljoner kronor. Stämplar är fortfarande ett viktigt produktområde, UniGraphics är Skandinaviens ledande stämpelfabrik och erbjuder marknadens bredaste stämpelsortiment. Men idag saluför man mer än 10 000 produkter inom åtta produktområden; stämplar, namnbrickor, skyltar, industrimärkning, gravyrer, trycksaker, flaggor samt expo- och profilprodukter.
– Hos oss kan kunden hitta det mesta inom märkning och profilering. Vi hjälper företag som vill synas och sticka ut från mängden. Våra produkter är framtagna för bästa möjliga uppmärksamhetsvärde inom profilering och märkning av alla olika slag. Vi är kända för ett brett sortiment, hög kvalitet och snabba leveranser.

Digitalisering allt viktigare
Digitalisering för att effektivisera och utveckla verksamheten har blivit allt viktigare för UniGraphics.
– 2002 köpte vi vår första digitala tryckpress och började samtidigt erbjuda våra kunder lösningar för beställning av trycksaker via webben. Det är viktigt att ha en bra weblösning web-to-print för att effektivt kunna hantera småorders. Idag levererar vi trycksaker över hela Sverige på ett kostnadseffektivt sätt.
Det var i samband med upphandlingen av den digitala tryckpressen som UniGraphics fick kontakt med Koneo i Borås.
– Vi kände direkt förtroende för Koneo och valde att via dem köpa en digital tryckpress från Konica Minolta. Vi fick en bra helhetslösning med förmånlig finansiering. Det visade sig fungera mycket bra, både maskinen och samarbetet med Koneo. Så vi har fortsatt med Koneo som leverantör och samarbets-partner sedan dess. Digitaltryckpressen har uppdaterats vart tredje år, vi är nu inne på vår fjärde Konica Minolta-maskin.
– Idag sköter Koneo det mesta som rör vårt IT-stöd. Nyligen har Koneo tagit över driften av vår server inklusive hosting av vår webbeställningslösning UniScore och e-handelsshopen.

Bra service och support från Koneo
Några andra exempel på det Koneo har levererat under åren; alla små kontorskrivare har ersatts med sex större nätverk-skopplade multifunktionsmaskiner från Konica Minolta för utskrifter, kopiering och scanning. Ett nytt konferensrum utrus-tades med den senaste AV-tekniken. Vidare leverans av film- och storformatsskrivare, IP-telefonilösning, stöttande grafiskt program i e-handelslösningen, finansieringslösningar, datorer, konsultinsatser, samt förstås service och support. 
– Bra support och service är en viktig anledning till att alla hos oss är väldigt nöjda med Koneo. Koneo håller en hög ser-vicenivå, finns nära oss och ställer alltid upp när det behövs.
– De vi har mest kontakt med är Magnus Hagberg och Daniel Nyström. De har olika kompetenser och kompletterar varandra. Och vi gillar dem som personer, vi kommer bra överens.
– Koneo förstår våra affärer och våra behov och vill hjälpa oss att fortsätta utvecklas. De vägleder oss strategiskt vad gäller nya produkter och tjänster som kan vara intressant för oss. Koneo är en bra partner att jobba med, det känns som att vi har en win-win situation i vårt långsiktiga samarbete.
– När det blåser som värst ställer Koneo alltid upp helhjärtat, det är ju precis en sådan leverantör som man vill samarbeta med. Ibland blir det fel, teknik kan strula. Men Koneo jobbar hårt för oss och har alltid löst uppkomna problem på ett hedervärt sätt.

Kundansvarig på Koneo i Borås är
Magnus Hagberg
magnus.hagberg@koneo.se
Telefon: 0733-57 20 60

Sundbybergsvägen 1C
171 73 Solna